dissabte, 19 de maig del 2012

Regió 7 - Una nova assemblea antiretallades denuncia classes amb 50 alumnes

El Bages es Mou en defensa de l’educació pública convoca per a dimarts una concentració
Una representació de l’assemblea en la presentació d’ahir,
amb la samarreta que simbolitza la seva lluita

L’educació pública ja té al Bages una organització que la defensi. Es diu El Bages es Mou i es va presentar ahir a la tarda a l’escola la Font de Manresa. Va denunciar el cas d’un centre on dos mestres han de portar classes amb cinquanta alumnes cadascuna, sense voler concretar de quin es tracta. L’assemblea la integren claustres, docents, AMPA del Bages, la FAMPA, la FAPAC, pares i mares, els sindicats CCOO i USTES-STES i els partits PSC, CUP i ICV-EUiA.
La convocatòria d’ahir va aplegar una quinzena de membres d’El Bages es Mou. Lluís Cano, un d’ells, mestre de primària, va parlar en nom seu. Explicava que l’assemblea «ha sorgit com a resposta a la situació actual en què es troba el nostre sistema educatiu i, sobretot, a les inquietuds que ens genera, concretament al Bages». Ressaltava el «tarannà obert, democràtic i plural» de l’assemblea i va convidar tothom a adherir-s’hi. De moment, mitjançant el bloc que han activat a la xarxa ho han fet 133 persones a títol individual i una quinzena de col·lectius.
La iniciativa més immediata d’El Bages es Mou és una concentració, dimarts vinent, a les 6 de la tarda, a la plaça de Crist Rei, coincidint amb la vaga que hi ha convocada a nivell estatal. En la concentració a Manresa es proposa portar «algun distintiu groc», color que protagonitza la seva lluita. Per exemple, és el color de les samarretes que ha fet l’assemblea amb el lema «Defensem l’escola pública», de les quals n’han rebut la demanda de més de 400. Seguint la iniciativa El dimecres groc, hi ha mestres que els dimecres se la posen durant les hores de classe.
La concentració de dimarts servirà per expressar «el nostre rebuig a les mesures que s’han anat aplicant i, en especial, a les darreres. Considerem que és completament fals el que ens està dient el Departament d’Ensenyament, que aquesta política no toca el moll de l’os i que permet continuar la qualitat educativa. Ha arribat un punt que no és permissible».

Les retallades per centre
L’assemblea preveu recollir tota la informació de com afecten les retallades a cada centre per poderla facilitar a les famílies. «La setmana passada la directora d’una escola ens va informar que dos mestres atenien cadascun cinquanta i cinquanta alumnes. Hi ha casos perquè, com que moltes substitucions no es cobreixen fins passats deu dies... Ara sembla ser que s’han fet enrere i ho han reduït a cinc dies fins al final de curs».
L’assemblea va començar a caminar el febrer passat seguint l’anomenat «moviment de la marea groga a nivell de tot Catalunya, on la comunitat educativa es sent molt representada», però no va ser fins ahir que es va presentar.

GEMMA CAMPS | MANRESA


Enllaç de la notícia a Regió 7 digital:

http://www.regio7.cat/bages/2012/05/19/nova-assemblea-antiretallades-denuncia-classes-50-alumnes/198240.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada