dilluns, 21 de maig del 2012

Manresainfo.cat - Neix una plataforma contra les retallades a ensenyament

Bages es Mou està formada per persones vinculades ala comunitat educativa

  Membres de la plataforma de l'escola la Font. Foto: BesM

Aquest divendres s'ha presentat en societat la plataforma Bages es Mou" per denunciar les retallades i mancances a ensenyament. La plataforma, que es reuneix des del febrer, està formada per persones vinculades al món educatiu des de diferents àmbits: claustres de la Catalunya Central, docents, AMPA/FAMPA/FAPAC, pares i mares, sindicats i partits polítics d’esquerres.

Un conjunt d'organitzacions de diversa índole de la comarca del Bages s'han unit per posar en marxa Bages es Mou, amb l'objectiu de defensar una educació pública i de qualitat davant les retallades educatives dels governs català i espanyol. L'Assemblea va celebrar la seva primera reunió al febrer, i comença ara la seva vida pública amb la presentació d'un manifest, consensuat entre els participants, que constitueix una declaració d'intencions en la defensa d'un model educatiu "gratuït, democràtic, participatiu, laic, inclusiu, intercultural i obert a tothom". El text adverteix contra "l'aplicació directa de polítiques neoliberals" i "la potenciació de la xarxa privada concertada" en detriment de la xarxa pública, "que veu augmentar les ràtios" i la "creació de guetos" en determinats centres públics.

"Igualtat d'oportunitats de tot l'alumnat"
Entre els principis assumits per la plataforma destaquen el treball en favor de "la igualtat d'oportunitats de tot l'alumnat", l'educació en la diversitat, i la promoció dels valors democràtics i de ciutadania entre els estudiants. Segons el manifest, un element bàsic per avançar vers aquesta igualtat d'oportunitats és "potenciar els serveis complementaris públics" com el menjador, el transport o les activitats extraescolars.

Entre els seus reptes, la nova Assemblea contempla la difusió del model educatiu públic "a fi de superar el seu escàs coneixement i crear una majoria social que valori l'educació pública en tota la seva dimensió", així com "el seu paper en la cohesió social". A més, segons manifesta, persegueix "el ressorgiment d'un moviment pedagògic" innovador "que assumeixi els principis de l'educació pública" com un altre instrument "per a construir una societat més plural i més justa".

Crida a la participació
Per últim, l'Assemblea fa una crida "a totes les persones, organismes, institucions o entitats relacionades directa o indirectament amb la comunitat educativa" a que s'adhereixin al manifest per tal de formar "una xarxa de relacions, de comunicació, d'estudi i investigació, d'intercanvi d'experiències, que ajudin a fer-lo realitat".

Enllaç a Manresainfo.cat:
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/26926/neix/plataforma/contra/retallades/ensenyament



1 comentari:

  1. Endavant companys i companyes col.legues!!!
    Ens hem de fer sentir més tot el col.lectiu plegats! Felicitats per la iniciativa!!

    ResponElimina