divendres, 1 de juny del 2012

Els mestres de l'escola Ametllers protesten davant la Consellera


" gran part dels mestres de l'escola duien posada una samarreta en protesta contra de les retallades. A més, alguns d'ells havien col·locat una pancarta a la façana del centre en protesta contra les mesures del govern català i estatal en educació, però la Policia Local ha tret la pancarta abans de l'arribada de la consellera. "





Font: Regió 7

Irene Rigau inaugura el nou edifici de l´escola Ametllers

El centre de Sant Joan posa punt i final a un llarg període de provisionalitat i canvis continuats d'ubicació

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha inaugurat aquest divendres el nou edifici de l'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada (Bages). El nou immoble, que acull els alumnes de primària fins a cinquè curs, ha posat punt i final a un llarg període de provisionalitat i de canvis continuats d'ubicació. En l'acte d'inauguració, la consellera ha assegurat que el govern català defensarà l'ensenyament públic i l'educació, però ha alertat que "hi ha coses que abans es feien i ara ja no es podran fer perquè, quan no hi ha de tot, s'ha de repartit". En aquest sentit, ha defensat que els mestres i professors hauran de treballar una hora més el curs vinent perquè "més joves puguin formar-se".L'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada es va posar en marxa el setembre del 2006 amb 33 barracons repartits en dues aules de P3. A meitat del curs següent, l'any 2007, els alumnes d'infantil ja es van poder traslladar al nou edifici, però en canvi els estudiants de primària no s'hi han pogut traslladar fins aquest curs.
En l'acte d'inauguració, gran part dels mestres de l'escola duien posada una samarreta en protesta contra de les retallades. A més, alguns d'ells havien col·locat una pancarta a la façana del centre en protesta contra les mesures del govern català i estatal en educació, però la Policia Local ha tret la pancarta abans de l'arribada de la consellera.
En el seu discurs, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha defensat que els mestres i professors de Catalunya hauran de treballar una hora més el curs vinent perquè "més joves puguin formar-se". "Hi ha coses que abans es feien i ara no es pot. Quan no hi ha de tot, s'ha de repartir", ha destacat. Rigau ha assegurat que el govern català defensarà l'ensenyament públic i, sobretot, l'educació perquè "sense ella no hi ha futur". En aquest sentit, la consellera ha exigit respecte a les institucions i als seus representants i ha demanat que l'escola estigui "lliure de qualsevol proselitisme i adoctrinament".
A l'acte d'inauguració del nou centre escolar hi ha assistit el delegat territorial del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, el diputat, David Bonvehí, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, i la directora del centre, Cristina Bertran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada