divendres, 22 de juny del 2012

ManresaInfo: El ple de Manresa no atén la petició del Bages es Mou

El vot de qualitat de l'alcalde ha tombat la proposta de PSC, ERC i la CUP que ha presentat la plataforma

 
La representant del Bages es Mou parlant durant el ple. Foto: Pere Fontanals

Una trentena de persones vestides de groc i alguna altra sense l'uniforme del Bages es Mou han vist com en segona volta de votació i gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, que trencava un curiós empat a 11 vots entre PSC, ERC, la CUP i PP contra CiU, la seva proposta per un ensenyament públic de qualitat i contra les retallades era tombada a la sala de plens de l'Ajuntament de Manresa.

La representant de la plataforma ha explicat com afecten les retallades tant del govern de la Generalitat com de l'estat a la comunitat educativa, des de professors, a alumnes, mares i pares, i personal laboral dels centres. A les retallades directes s'hi ha de sumar l'augment de ràtios d'alumnes per aules que, en alguns casos, fins i tot fan impossible el seu encabiment per falta d'espai.

Les intervencions de Díaz (PSC), Estefanell (ERC) i Masdeu (CUP) han seguit la mateixa línia, i fins i tot Javaloyes, tot i assumint que algun dels atesos no el satisfeien, ha anunciat el vot favorable del PP. En el torn de rèplica Toni Llobet ha demanat no instrumentalitzar el problema i posar-hi tothom de la seva part per escoltar el clam de la comunitat educativa i solucionant allò que es pugui. El portaveu de CiU ha estat molt gràfic quan ha exposat que el seu grup no podia votar una moció que es referia al govern de la Generalitat amb els termes que ho feia aquella proposició.

El mateix punt sobre ensenyament ha servit també per debatre i votar una proposta d'ERC per la formació no universitària i la política educativa que ha prosperat amb una esmena de CiU, i una proposició de CiU sobre mesures educatives que ha prosperat amb una petita esmena d'ERC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada