dimecres, 23 de maig del 2012

Manresainfo.cat: El Bages es Mou molt per l'ensenyament

La concentració festiva i reivindicativa ha omplert la plaça de Crist Rei i ha marxat fins a la plaça Major


La convocatòria a la concentració promoguda per El Bages es Mou per aquest dimarts a la tarda ha estat un èxit en aquesta jornada de vaga de l'ensenyament i ha omplert la plaça de Crist Rei amb més de 400 persones, entre professors, alumnes, mares i pares i personal de les escoles de la Catalunya Central. L'ambient festiu ha estat el fet dominant de la concentració, amb nombroses xiulades dedicades a les retallades que es fan des de Barcelona i Madrid, i cançons sarcàstiques dedicades als polítics de torn.

Entremig, una alumna, una professora i un pare han llegit el manifest de la plataforma El Bages es Mou que demana una educació pública i de qualitat davant les retallades que viu ensenyament per part dels governs de la Generalitat i l'Estat. El text constitueix una declaració d'intencions en la defensa d'un model educatiu "gratuït, democràtic, participatiu, laic, inclusiu, intercultural i obert a tothom". Adverteix contra "l'aplicació directa de polítiques neoliberals" i "la potenciació de la xarxa privada concertada" en detriment de la xarxa pública, "que veu augmentar les ràtios" i la "creació de guetos" en determinats centres públics.

Acabada la concentració, els concentrats estaven tant animats que han decidit desplaçar-se en manifestació fins a la plaça Major on ha finalitzat la convocatòria.

Enllaç de la notícia:
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/27005/bages/mou/molt/ensenyament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada