dimecres, 23 de maig del 2012

El Setmanari.cat: Unes 400 persones es manifesten a Manresa contra les retallades en ensenyament

Els concentrats han parafrasejat la versió 'Ai si et retallo'.

Unes 400 persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a Manresa contra les retallades en ensenyament. La protesta, que ha estat convocada per la nova plataforma en defensa de l'educació pública 'El Bages es mou', ha derivat en una manifestació que ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat fins arribar a l'Ajuntament. Durant la concentració s'ha llegit un manifest en què s'han denunciat les retallades impulsades pel Ministeri i pel Departament d'Ensenyament. A la protesta hi han assistit docents, famílies amb fills i alumnes dels diferents nivells educatius, que han parafrasejat la cançó 'Ai si et retallo' i han acabat amb una forta xiulada que s'ha allargat durant uns minuts. 

 

Una alumna, una mare i una professora han llegit un manifest en què s'ha defensat un model educatiu "gratuït, democràtic, participatiu, laic, inclusiu, intercultural i obert a tothom". A més, s'han mostrat contraris a "l'aplicació directa de les polítiques neoliberals" i la "potenciació de la xarxa privada concertada" en detriment de la xarxa pública, "que veu augmentar les ràtios" i la "creació de guetos" en determinats centres públics.

Entre altres qüestions, el manifest ha instat el Departament d'Ensenyament a augmentar la inversió en educació pública des del 3,4% actual fins al 6% del PIB. A més, han demanat l'ampliació de l'oferta en Formació Professional i el Batxillerat i han exigit la defensa de la universitat pública "gratuïta i de qualitat".


Els concentrats han volgut manifestar el seu descontentament amb la política educativa del departament i del ministeri que ha retallat recursos en educació i que suposarà un augment d'alumnes per classe i per tant, tancament de grups i un augment d'hores lectives del professorat entre altres mesures.


En el cas del Bages, la plataforma ha denunciat que ja s'ha donat el cas d'un centre on dos mestres han hagut de portar classes amb cinquanta alumnes cadascuna. La situació, que segons un dels portaveus de la plataforma 'El Bages es mou', Lluís Cano, "ha travessat la línia vermella" portarà la plataforma ha dur a terme noves protestes i mobilitzacions. 

Representants de la plataforma 'El Bages es mou' també han assistit a la concentració d'aquest migdia pels carrers de Barcelona. Però la manifestació d'aquesta tarda a Manresa s'ha convocat per facilitar l'accés a la gent del Bages i els seus pobles. Segons dades facilitades pel Departament d'Ensenyament, el seguiment de la vaga a la Catalunya Central ha estat del 17,49%.

La nova plataforma 'El Bages es mou' està integrada per claustres, docents, AMPA del Bages, la FAMPA, la FAPAC, pares i mares, els sindicats CCOO i USTES-STES i els partits PSC, CUP i ICV-EUiA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada